Beckx-to-basic wandelavonturen

Ontdek het magische Lapland......

Huttentrektocht

in Noors en Zweeds Lapland

6  - 16 september 2022

(dit prachtige avontuur heeft in september 2022 plaatsgevonden. Wil je mee? Kijk dan op de pagina voor onze avonturen in 2023)

In het najaar van 2022 gaan we op wandelavontuur in het meest bergachtige gedeelte van Lapland! Het gebied waar de trektocht zich bevindt ligt aan de Noors-Zweedse grens en kent naast toppen tot 2.100 meter ook een aantal gletsjers.

Precies in deze week dient de 'ruska' (indian summer) zich aan, met haar fantastische goudgele, rode en bruine tinten. Maar ook kan tijdens heldere nachten het noorderlicht weer aanschouwd worden. In onze optiek de beste periode van het hele jaar om de bikkels onder ons uit te nodigen voor deze avontuurlijke 11-daagse wandeltocht! Een avontuur dat zich zeker voor een deel buiten de gebaande paden bevindt.

De populaire Nordkalotleden of Kungsleden laten we - daar waar mogelijk - links liggen. We zoeken voornamelijk minder bekende en meer uitdagende routes door het kleurrijke en verlaten gebergte. Ook de kans op het spotten van rendieren en elanden is daar groter.

Tijdens de tocht zullen we 1 of 2 dagen een dagtocht naar een top of een gletsjer maken, zodat de bepakking die dag in de hut kan blijven. De overige dagen wandelen we met volle bepakking (eten en kleding) en onze lakenzak van hut naat hut. De hutten zijn comfortabel en warm en er is gelegenheid onze kleding te wassen en drogen. 

Deze rugzaktrekking is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag met een bepakking van ca. 16 kg. kunnen wandelen. Je hebt dan ook een zeer goede conditie en beschikt over sterke enkels, knieën, heupen en rug.

Je voelt je thuis op geaccidenteerd en ruig terrein, dus bent niet bang voor het wandelen over rotsen of op steile hellingen. Af en toe zul je een rivier moeten doorwaden of een sneeuwveld moeten oversteken. Dit bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 2.100 meter, dus stevig klimmen of dalen hoort er vanzelfsprekend bij.

In deze periode ligt er in principe geen sneeuw meer op het overgrote deel van de route. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 graden.

Het is van belang goed voorbereid op tocht te gaan. Je uitrusting is degelijk en bestaat uit minimaal een rugzak van 55 liter (excl. uitbouw), hoge ingelopen bergschoenen (categorie B of B/C), regenkleding, goede wandelstokken (geen Nordic Walking) en camaches. 

De hele dag actief buiten leven, overnachten in een comfortabele hut, genieten van rust en stilte in dit magische en kleurrijke landschap is dat wat deze reis je te bieden heeft!

Beckx-to-basic heeft inmiddels vele jaren ervaring in het gehele gebied boven de poolcirkel dat zich over Noorwegen, Zweden en Finland uitstrekt. 
(een impressie van onze reizen vind je op onze pagina's 'Foto's')

Route:
Vlucht naar Kiruna in Zweden. De volgende dag met de bus naar het startpunt van het wandelavontuur in Nikkaluokta, dat aan de zuidkant van de Kebnekaise ligt. Afhankelijk van het bikkelgehalte van de groep en het weer zullen we de gletsjer bezoeken en via Nikkaluokta of Abisko het gebied weer verlaten en via Kiruna terugvliegen naar Nederland.

Zwaarte ****. Voor deze reis bouw je vooraf de nodige conditie op, danwel maak je wandeluren met volle bepakking.

Voorbereiding & inschrijving:
Je kunt mee als je een goede mentale en fysieke conditie hebt. Het is een must dat je met ons voor begin september 2022 twee 'Laatste-zondag-van-de-maand-wandelingen' met volle bepakking mee zult trainen en dat je deze zondagen in je agenda vrijmaakt.

Aanmelding of interesse:
Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.
Maximaal 10 deelnemers en definitieve inschrijving via aanmeldingsformulier.

Prijs:
€ 1395 (excl. vluchten Amsterdam - Stockholm en Stockholm - Kiruna v.v. vanaf € 350).

Inbegrepen:

  • ervaren reisbegeleiding
  • overnachting in hutten en lidmaatschap DNT/STF
  • vol pension (zelf bereiden in de hut)
  • busreis van Kiruna naar de bergen en terug

Niet inbegrepen:

  • vluchten*
  • transfer van en naar Schiphol
  • zakgeld/eten tijdens vluchten en 1 à 2 avonden buiten de bergen
  • lakenzak
  • tussendoortjes tijdens wandeltocht
  • reis-, annulerings- en ongevallenverzekering

 (*) kunnen we wel voor je boeken

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking? Neem dan contact op met Lydia.