Rugzaktrekking door het magische Lapland

  10-DAAGSE (excl. reis!)
 HUTTENTREKTOCHT
IN NOORS LAPLAND

7 -16 september 2023

In het najaar van 2023 gaan we op wandelavontuur in het meest bergachtige gedeelte van Lapland! Het gebied waar de trektocht zich bevindt ligt boven de poolcirkel aan de Noors-Zweedse grens en kent naast toppen tot 2.100 meter ook een aantal gletsjers.
We trekken met volle bepakking (eten, kleding en lakenzak) van hut naar hut door het Junkerdal Nasjonal Park, het Saltfjellet-Svartisen Nasjonal Park en Lurfjellet. De kleinschalige berghutten zijn comfortabel en warm en er is boven de houtkachel gelegenheid onze kleding te wassen en drogen.

Het wordt een wandelavontuur dat zich zeker voor een deel buiten de gebaande paden bevindt. We zoeken voornamelijk minder bekende en meer uitdagende routes door het kleurrijke en verlaten gebergte. Ook de kans op het spotten van rendieren en elanden is daar groter.

Heb je altijd al eens het noorderlicht en de indian summer willen zien? Dit is je kans, want tijdens deze week dient de 'ruska' (indian summer) zich aan, met haar fantastische goudgele, rode en bruine tinten en zijn de dagen net zo lang als in Nederland. Dus kunnen we bij heldere avonden bij het kampvuur wachten op het Noorderlicht. Naar onze mening is dit de beste periode van het hele jaar om de bikkels onder ons uit te nodigen voor dit uitdagende 10-daagse wandelavontuur met bepakking!

Deze rugzaktrekking is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag met een bepakking van ca. 15 kg. kunnen wandelen. Je hebt dan ook een zeer goede conditie en beschikt over sterke enkels, knieën, heupen en rug.

Je voelt je thuis op bergachtig en ruig terrein, dus bent niet bang voor het wandelen over rotsen of op steile hellingen. Af en toe zul je een rivier moeten doorwaden of een sneeuwveld moeten oversteken. Dit bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 2.100 meter,. De meeste routes zijn niet heel steil, maar zo nu en dan stevig klimmen of dalen hoort er wel bij. In deze periode ligt er in principe geen sneeuw meer op de route. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 graden.

Het is van belang goed voorbereid op tocht te gaan. Je uitrusting is degelijk en bestaat uit minimaal een rugzak van 55 liter (excl. uitbouw), hoge ingelopen bergschoenen (categorie B of B/C), regenkleding, goede wandelstokken (geen Nordic Walking) en camaches.

De hele dag actief buiten leven, overnachten in een comfortabele hut, genieten van rust en stilte in dit magische en kleurrijke landschap is dat wat deze reis je te bieden heeft!

Route:
Je wordt (al dan niet samen met je mede-avonturiers) na je reis naar en door Noorwegen opgehaald bij het startpunt van ons wandelavontuur (bushalte ten oosten van Bodø). Vanaf dit punt wandelen we gezamenlijk naar de eerste hut. De volgende dagen gaan we iedere dag een nieuw avontuur aan. De afstanden per dag zijn tussen de 12 en 25 km. We slapen in verschillende goed uitgeruste hutten, waar gemoedelijke slaapvertrekken voor 2 à 4 personen zijn met dekbedden en kussens. Op de laatste wandeldag word je naar het eindpunt (ten zuidwesten van Bodø) begeleid waar we afscheid nemen en ons wandelavontuur eindigt.

Zwaarte ****. 
Voor deze reis bouw je vooraf de nodige conditie op, danwel maak je wandeluren met volle bepakking.

Voorbereiding & inschrijving:
Je kunt mee als je een goede mentale en fysieke conditie hebt. Het is een must dat je met ons voor 1 augustus 2023 minimaal twee 'Laatste-zondag-van-de-maand-wandelingen' met volle bepakking mee zult trainen en dat je deze zondagen in je agenda vrijmaakt.

  • ervaren berggidsen
  • overnachting in hutten en lidmaatschap DNT
  • ontbijt, lunch en avondeten (zelf bereiden in de hut)
  • tips en informatie over heen- en terugreis
  • treinreis, vluchten, e.d. en bus of treinreis naar de bergen
  • zakgeld/eten tijdens de reis naar Noorwegen
  • lakenzak
  • tussendoortjes tijdens wandeltocht
  • reis-, annulerings- en ongevallenverzekering


Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking?
Neem dan contact op met Lydia op 06 22 49 80 44.

Prijs: € 1595 (exclusief reis- en verblijfkosten buiten de bergen).

Aanmelding of interesse:
Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.
Maximaal 8 deelnemers en definitieve inschrijving via aanmeldingsformulier.

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

Beckx-to-basic wandelavonturen