Rugzaktrekking door het magische Lapland

12-DAAGSE
 HUTTENTREKTOCHT
IN NOORS LAPLAND

4 -15 september 2023

In het najaar van 2023 gaan we op wandelavontuur in het meest bergachtige gedeelte van Lapland!
Het gebied waar de trektocht zich bevindt ligt boven de poolcirkel aan de Noors-Zweedse grens en kent naast toppen tot 2.100 meter ook een aantal gletsjers.

We trekken met volle bepakking (eten, kleding en lakenzak) van hut naar hut door het Junkerdal Nasjonal Park en het Saltfjellet-Svartisen Nasjonal Park. De kleinschalige berghutten zijn comfortabel en warm en er is boven de houtkachel gelegenheid onze kleding te wassen en drogen.

Het wordt een wandelavontuur dat zich zeker voor een deel buiten de gebaande paden bevindt. We zoeken voornamelijk minder bekende en meer uitdagende routes door het kleurrijke en verlaten gebergte. Ook de kans op het spotten van rendieren en elanden is daar groter.

Heb je altijd al eens het noorderlicht en de indian summer willen zien? Dit is je kans, want tijdens deze week dient de 'ruska' zich aan, met haar fantastische goudgele, rode en bruine tinten en zijn de dagen net zo lang als in Nederland. Dus kunnen we bij heldere avonden bij het kampvuur wachten op het Noorderlicht. Naar onze mening is dit de beste periode van het hele jaar om de avonturiers onder ons uit te nodigen voor dit uitdagende 12-daagse wandelavontuur met bepakking!

Deze rugzaktrekking is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag met een bepakking van ca. 15 kg. kunnen wandelen. Je hebt dan ook een zeer goede conditie en beschikt over sterke enkels, knieën, heupen en rug.

Je voelt je thuis op bergachtig en ruig terrein, dus bent niet bang voor het wandelen over rotsen of op steile hellingen. Af en toe zul je een rivier moeten doorwaden of een sneeuwveld moeten oversteken. Dit bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 2.100 meter. De meeste routes zijn niet heel steil, maar zo nu en dan stevig klimmen of dalen hoort er wel bij. In deze periode ligt er in principe geen sneeuw meer op de route. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 graden.

Het is van belang goed voorbereid op tocht te gaan. Je uitrusting is degelijk en bestaat uit minimaal een rugzak van 50 liter (excl. uitbouw), hoge ingelopen bergschoenen (categorie B of B/C), regenkleding, goede wandelstokken (geen Nordic Walking) en camaches.

De hele dag actief buiten leven, overnachten in een comfortabele hut, genieten van rust en stilte in dit magische en kleurrijke landschap is dat wat deze reis je te bieden heeft!

Route:
Op de eerste dag komen we aan in Bodø. De volgende ochtend vroeg reizen we gezamenlijk met de bus naar het startpunt van ons wandelavontuur, waar we iedere dag een nieuw avontuur aangaan en in een andere hut overnachten. De afstanden die we per dag afleggen zijn tussen de 12 en 25 km. De goed uitgeruste hutten zijn gezellig en hebben slaapvertrekken (met dekbedden en kussens), meestal voor 2 à 4 personen. Op de laatste wandeldag reizen we ook terug naar Bodø, waar we opnieuw in het hostel overnachten.

Zwaarte ****. 
Voor deze reis bouw je vooraf de nodige conditie op, danwel maak je wandeluren met volle bepakking.

Voorbereiding & inschrijving:
Je kunt mee als je een goede mentale en fysieke conditie hebt. Het is een must dat je met ons voor 1 augustus 2023 minimaal twee 'Laatste-zondag-van-de-maand-wandelingen' met volle bepakking mee zult trainen en dat je deze zondagen in je agenda vrijmaakt.

 • ervaren berggidsen
 • 2 overnachtingen in hostel in Bodø (eerste en laatste avond)
 • bus- en/of treinreis naar start huttentocht en van eindpunt naar Bodø
 • 9 overnachtingen in berghutten en lidmaatschap DNT
 • ontbijt, lunch en avondeten (zelf bereiden in de hut)
 • tips en informatie over heen- en terugreis
 • treinreis en/of vluchten naar Bodø (zelf boeken, tijden afstemmen met groep)
 • zakgeld/eten tijdens de reis naar Noorwegen
 • lakenzak (dekbedden en kussens aanwezig in de hutten)
 • tussendoortjes/snacks tijdens wandeltocht 
 • reis-, annulerings- en ongevallenverzekering

Beckx-to-basic wandelavonturen

Prijs: € 1595 (exclusief vluchten Amsterdam-Oslo-Bodø)

Aanmelding of interesse:
Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.
Maximaal 6 deelnemers en definitieve inschrijving via aanmeldingsformulier.

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:


Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking?
Neem dan contact op met Lydia op 06 22 49 80 44.